Padlófűtéses rendszerek

Fokozódó népszerűsége köszönhető annak, hogy az emberi szervezet által ideálisnak érzett hőmérséklet elosztást a padlófűtés sokkal jobban megközelíti, mint a radiátoros fűtés. Ezen túlmenően egy sor előnnyel rendelkezik a hagyományos radiátoros rendszerekhez képest, mint például az optimális hőmérséklet-eloszlás, a kisebb energia-felhasználás, a nagyobb komfort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Padlófűtést kialakítani csak abban az esetben szabat, ha rendelkezésre áll kiegészítő fűtési lehetőség. Általában a csempével vagy kőlappal burkolt helyiségek padlófűtést kapnak, míg a többiben meleg padlóburkolat mellett radiátoros fűtést alakítanak ki.

A padlófűtési rendszer akkor működik megfelelően ha a padlószerkezet kialakítása során a megfelelő hőszigetelés, csőelosztás és csőkeresztmetszet megválasztása mellett gondoskodunk az előremenő vízhőmérséklet szabályozásáról és a körök vízmennyiségének beállításáról. Amennyiben az egyes helyiségekben eltérő a hőmérsékletet, tökéletes komfortérzetet, esetleg változó hőmérséklet menetrendet kívánunk biztosítani, egyedi helyiséghőmérséklet-szabályozást kell alkalmazni.

A helyes padlószerkezet létrehozása és a megfelelő szabályzó berendezések használata jelentős energia megtakarítást és jó komfortérzetet eredményez.

Hőeloszlás radiátoros fűtés esetén

A gazdaságos fűtésrendszer egyik alapköve a padlófűtés, kivitelezése NEM  KÖLTSÉGESEBB A RADIÁTOROS RENDSZERNÉL!

Hőszivattyús rendszer padlófűtéssel

Radiátoros fűtés esetén

Padlófűtés esetén

Rossz hőeloszlás

Ideális hőeloszlás