Napelemes rendszerek

Hol tud pénzt megtakarítani Ön számára?

Þ Irodaházak

Þ Lakóépületek, társasházak

Þ Vendéglátóipari egységek

Þ Szállodák, panziók

Þ Közterületi rendszerek

Þ Önkormányzatok

Þ Iskolák, óvodák

Þ Tanyasi épületek

Þ Stb

A napelemek bárhol telepíthetőek, egyetlen fontos kritérium betartásával: nem kerülhetnek árnyékba. Az olyan hely, ahol részlegesen, vagy teljesen árnyékba kerülhetnek, alkalmatlan a telepítésükre. Ha egy napelem felületének egy részét pl. kémény vagy fa beárnyékolja, a napelem energiatermelése jelentősen csökken, adott esetben nem is termel energiát.

Napelemek telepítésére a Déli tájolású, kb. 20o-50o hajlásszögû árnyékmentes tetőfelület, vagy talajra telepítésnél az ezeket a feltételeket biztosító szerelőkeret alkalmas. 30-40%-kal több energiát termel egy napelemes rendszer, ha a napelemeket egy napkövető berendezésre szerelik.

Számoljunk együtt!

 

Napelemes rendszer költsége—Pályázati támogatás = Összes költség

 

Ha  folyamatosan több mint 12 órán keresztül használ villamosenergiát az év összes munkanapján, Önnek szinte ingyen lesz a rendszer!

Hazánkban a napsütéses órák száma:1900-2200óra/év. A napsugárzásból eredő, vízszintes felületre érkező energia mennyisége 1000-1300kWh/m² évente

 

Az elhelyezett rendszer függvényében a megtérülési idő lakóházak esetén 8 év. A felület megnövelésével illetve például vendéglátóipari egységek esetén ez 3—5 év.

 

Ezt a megtérülési időt csökkentheti jelentősen a hagyományos energiahordozók árának meredek emelkedése.

A napelemek olyan szilárdtest eszközök, amelyek a fénysugárzás energiáját közvetlenül villamos energiává alakítják

 

Egy otthoni napelemes rendszer tartalmazza a szoláris töltés szabályozót, a szolár akkumulátort, a napelemeket és a terhelést.

 

A terhelés mindig egyenáramú terhelést jelent a standard otthoni rendszerekben.

 

A napelemek és a terhelés a töltés szabályozó megfelelő csatlakozásaihoz kapcsolódik. A töltő szabályozza a teljes energia áramlást a rendszerben. Az akkumulátort a napelemből érkező áram tölti.