Cégünkről

Rövid ismertető

 

 

 

Az energiaárak kiszámíthatatlan emelkedésével új irányt vett az építőipar. Az elmúlt években a téglaházak iránti kereslet mellett megjelent a fokozott hőszigetelésű és polisztirol házak iránti érdeklődés. Ezen korszerű építőanyagok szakszerű beépítésével megszüntethetők az energiapazarlás legfőbb okozói, a hőhidak. A tartós minőségi színvonal érdekében cégünk az új technológiákhoz szükséges ismeretekkel, a folyamatosan képzett szakemberekkel, 2008-ban már az élen jár.

 

A mai környezettudatos és energiatakarékos szemlélet egyre több megbízónkat ösztönöz alacsony energiafelhasználású és passzív házak építésére, felújítására. Az alacsony hőátbocsátási tényezőnek (U≤0,2 W/m2k) köszönhetően hagyományos gázfűtés mellett napenergiával, talajhővel is hatékonyan üzemeltethetőek. Ehhez azonban már a tervezési fázisban kidolgozott műszaki koncepcióval kell rendelkezni, hogy az egyedi gépészeti megoldásokkal valóban komfortosan és költségkímélően működjön az épület. Cégünk a tervezést és kivitelezést is egy kézből kínálja, hogy kiszámítható határidővel minőségi otthonok születhessenek.

 

A házépítéssel és vásárlással kapcsolatos minden terhet - tervezés, engedélyeztetés, közműszolgáltatói nyilatkozatok beszerzése, szakhatósági engedélyek, pályázatírás, generál kivitelezés - leveszünk az Ön válláról.

 

 

Amit biztosan nyújtani tudunk:

- mesterház minősítés (minőség ellenőrzéssel)

- fix határidő fix árakkal

- korrekt szerződések

- pályázatok elkészítése

- biztonságos és rugalmas fizetési feltételek

- a legújabb technológia szerinti kivitelezés

- az energiatakarékos építés hazai, és EU –s pályázati támogatása

 

Cégünk sikere abban rejlik, hogy mindig törekszünk az új és magas szintű technológiák elsajátítására, hogy megfeleljünk a kor követelményeinek. Figyelünk arra, hogy ügyfeleinkkel kölcsönös megelégedettségen alapuló hosszú távú, korrekt kapcsolatot tartsunk fenn.

 

2009. január 1-től hazánkban is bevezetésre kerül az Európai Unió 2002/91/EK EPBD irányelve, mely előírja az épületek kötelező energiahatékonysági tanúsítványának beszerzését amikor adásvételre vagy bérbeadásra kerül sor. A tanúsítvány két lépésben kerül használatba: 2009. január 1-től az újonnan épült ingatlanok esetében kötelező lesz kiállítani, míg a használt ingatlanoknál a tanúsítás 2011. december 31-ig önkéntes. A besorolás az épület négyzetméterre jutó energiafogyasztása alapján történik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Köszönjük, hogy megtisztelt bizalmával, a jövőben is bátran keresse szakértőinket,

kérje ajánlásunk, ingyenes árajánlatunk.

 

Tevékenységeink a 2008 –as évvel kibővültek, tekintse meg kibővült szolgáltatáslistánk.

Összesen tíz különböző betű jelzi egy épület energetikai minősítését. Az „I” betű a legrosszabb, az „A+” a legjobb minősítést jelenti. Ennek tájékoztató értéke van azok számára, akik az adott ingatlant szeretnék megvásárolni. Azon kívül, hogy azt látja például: szépen festettek a szobák, tetszik a fürdőszoba csempéje, megfelelőnek tartja a gépi felszereltséget, ráadásnak kap egy műszaki véleményt arról, hogy az energiafelhasználás szempontjából milyen minőségű a lakás. Az épületek energetikai tanúsítványának másik fontos része – ami talán a minősítési jelölésnél is fontosabb, és jobban tükrözi a jogalkotók eredeti célját – a javaslattétel. Az ugyanis önmagában nem elég, hogy valaki tudja, milyen kategóriabesorolást kapott az ingatlan, amit meg szeretne vásárolni.

 

Szolgáltatásaink

 

Energiaügyi és építőipari vizsgálat, felmérés:

Épület energetikai felülvizsgálata

A helyszínen végzett vizsgálat, valamint utólagos kalkulációkat jelent, amely megmutatja, hogy milyen típusú megújuló energiaforrást érdemes használni otthonunkban.

Épület építőipari felmérése

Helyszíni felmérés építőipari költségkalkuláció kialakításához.

 

Hagyományos építőipari kivitelezések a maximális energiatakarékosság jegyében (igény esetén megújuló energiaforrások bevonásával, hibrid rendszer kialakítása)

Utólagos hőszigetelés készítése

Utólagos hőszigetelés készítése a szigetelő anyag homlokzati falon történő rögzítésével, hálózásával, színezésével. A lakás szigetelt voltáról energetikai bizonyítvány kiállítása.

Belső szigetelés (hang, hő, víz) kialakítása, gipszkarton szerkezetek elhelyezése

Belső hő- hang –vízszigetelés elhelyezése, gipszkarton előtétfallal, állmennyezettel. Cél a szigetelés oly módon történő elhelyezése, hogy az a lehető legkevesebb helyet foglalja, viszont hatásfoka elérje a meghatározott szintet.

Villamos munkák

Az építmény villamos rendszerének kialakítása, felújítása oly módon, hogy a villamos energiával működő berendezések csak aktív használat alatt fogyasszanak.

Épületgépészeti munkák

A fűtési rendszer oly módon történő kialakítása, vagy felújítása, hogy hagyományos (radiátoros) rendszer esetén is energiatakarékos működés valósulhasson meg. Hibrid rendszer kialakítása (hagyományos rendszer / hőszivattyú vagy napkollektor, vagy padló- és falfűtés)

Építőmesteri munkák

Épületen belül kandallók, cserépkályhák kialakítása maximális hőmegtartó hatásfokkal

Hűtő rendszerek (mélyhűtő, általános hűtőberendezések) számára megfelelő kőzetből „körülölelő doboz” kialakítása, ezáltali nagyságrendbeli fogyasztáscsökkenés elérése

 

Megújuló energiák hasznosítása:

Napenergia – Napelemes rendszerek

Fix vagy napkövető napelemek beépítése, energiatárolók elhelyezése villamos berendezések működtetéséhez

Napenergia – Napkollektoros rendszerek

Lakóépületek fűtésére, víz melegítésére használják. Alkalmazható padlófűtési és falfűtési rendszerekkel kombinálva egyaránt, de ugyanígy helyettesíthető vele a melegvíz előállításához használt bojler, vagy akár medence vízének melegítéséhez is sikerrel használható.

Szélenergia rendszerek

Szélturbinák elhelyezése, hibrid rendszerek (napelemmel és/vagy napkollektorral együttes elhelyezése)

Padló- és falfűtési rendszerek

Megfelelő hőszigeteléssel ellátott épületeknél a padló –és falfűtési rendszerek kiépítésével történő energia megtakarítás elérése. Kombinált fűtési rendszerek kiépítése.

Hőszivattyús rendszerek

A hőszivattyú hűtési és fűtési szükségleteket egyaránt ellát. Kiépítése lehetséges: Az épület alatt található geotermikus energiával, hagyományos energiaforrások (villamos energia vagy földgáz) használatával, továbbá napelemmel és szélturbinával is működtethető.

 

Szennyvíztisztítók:

Házi szennyvíztisztítók

A szennyvíz 99%-os tisztítása és elszikkasztása egyéni, külső energiát nem igénylő rendszerünkkel

 

Zero energiájú házak / passzív házak kivitelezése:

Passzív házak

A ház fenntartásához nem kell idegen energiát felhasználni, a szükséges energiát a megújuló erőforrásokat kiaknázó rendszerek biztosítják.

 

 

Kérje ingyenes árajánlatunk!